Tusind tak for den flotte sang!

Jeg glæder mig til at vi skal synge sangen til hans konfirmation. Det bliver absolut ikke sidste gang, jeg vil bede dig om, at lave en sang for os. Endnu engang mange, mange tak. Fra den glade mor.

1000 tak igen - det er simpelthen en perfekt sang.

Jeg vender tilbage senere på året - når tiden nærmer sig for mine forældres guldbryllup. Venligst Tina

Tak for en smuk og rørende sang.

Sangen er meget smuk og rørende. Tusind tak. Pengene skal komme en af de nærmeste dage. Venlige hilsener - Mona

Sangen var helt i top.

Hvor er sangen god. Tusind tak for hjælpen. Bare super! Hilsen Svend Erik

Du har min varmeste anbefaling!

Kære Lis. Tak for den fine sang - vi er meget tilfredse, og vi vil varmt anbefale dig til andre. Med venlig hilsen Kjeld

Jeg vender tilbage når det er næste barnebarns tur.

Kære Lis - tak for den færdige sang - nu har jeg pyntet den med lidt billeder, så den er blevet rigtig god. Mange hilsener Karin

Tusind tak, for en helt fantastisk sang!

Hej Lis. Tusind tak for sangen. Den sang er helt fantastisk - jeg har betalt. Mange hilsner fra Iben

Vi glæder os meget til at synge sangen.

Kære Lis. Jeg har lige snakket med min bror i dag, og vi synes, at der er kommet en god sang ud af det nu. Vi siger mange tak for hjælpen, og så glæder vi os til at synge sangen torsdag d. 9. Bedste hilsner Niels.

Jeg er super godt tilfreds!

Tak for tilsendte. Jeg syntes det ser godt ud og er godt tilfreds. Tak for det. Hilsen Anette

Som sædvanligt var sangen lige i øjet! - tak for det.

Tak for sangen. Den er som sædvanlig lige i øjet. Mange tak for hjælpen Kh Anette

Tak for en fantastisk fødselsdagssang!

Hej Lis. Tusind tak for sangen til min datters 18 års fødselsdag. Den er rigtig god. Med venlig hilsen Helle

Vi vender helt sikkert tilbage en anden gang!

Kære Lis. Mange tak, den er smadder god, lige hvad vi havde håbet på. Vi kommer tilbage næste gang, vi skal have lavet én!! Venlig hilsen Erik

Du har mine varmeste anbefalinger.

Hej Lis. Mange tak for sangen - Den er bare god. Mvh Betina

Wow, du er godt nok hurtig

Hej Lis, Mange tak for sangen - du er godt nok hurtig! Den er super god. v.h. Tina

Sangen skabte en helt fantastisk fest

Kære Lis, Tak for en fin sang, som var til at skabe en dejlig fest. Mange hilsener fra Jan

Tak for sangen, jeg overfører pengene til dig.

Kære Lis.. Tak for sangen den er helt fin. Jeg overfører pengene. Mvh Charlotte

Tusind tak for din store hjælp!

Hej Lis. Tusind tak for din store hjælp. Sangen er perfekt. Med venlig hilsen Ninnie

1000 tak for sangen, jeg har overført pengene til dig

Hej Lis 1000 tak for det. Det var dejligt. Så er vi snart klar til den store dag, jeg har overført pengene til dig... Endnu engang mange tak... God dag til dig Mvh Brian

Den er bare rigtig god, mange tak!

Kære Lis. Tak for sangen, den er bare rigtig god. Vi får helt sikkert en fantastisk dag. Endnu en gang tak for hjælpen. Rie.

Festsangen er lige som den skal være, tak.

Hej Lis, Tusind tak for den fine sang, Den er lige som den skal være. Lise

Tusinde tak, sangen er bare rigtig. rigtig god.

Kære Lis. Tusinde tak for sangen, den er blevet rigtig, rigtig god. Jeg sørger for overførsel af pengene med det samme! Med venlig hilsen Lene

 

Konfirmationssang 2015 | festsange forfattes | Hvad er en konfirmation?

Hvad er en konfirmation?
Konfirmation betyder i kirkelige sammenhænge bekræftelse.

En konfirmation er altså en religiøs handling, som går ud på, at de unge ved overgangen til voksenalderen får bekræftet deres løfte om tilhørsforhold til kristendommen. For at blive konfirmeret, skal man være døbt. Er man ikke det, kan man ikke holde konfirmation.

De unge bliver for det meste konfirmeret, når de er ca. 14 år. I Danmark blev konfirmationen indført af Christian d. 6. i 1736. Hvor både kongen og kirken på det tidspunkt var ret stærkt påvirket af pietismen – En protestantisk fromhedsbevægelse, der lagde stor vægt på personlig omvendelse og bekendelse. De mente, at dette skulle være det centrale i konfirmationen.

Grundtvig fremhævede i 1800-tallet, at en konfirmation betød Guds bekræftelse af dåben. Og indtil begyndelsen af 1900-tallet, blev man ved konfirmationen overhørt i Luthers katekismus, her gjaldt det om ikke at dumpe, for det var pinligt og også dyrt, fordi præsten så skulle betales igen. Overhøringen slap man for i 1909, da blev konfirmationen udelukkende en velsignelseshandling uden overhøring af den unge. De fleste bliver i dag konfirmeret i folkekirken, men medlemmer af andre kristne trossamfund kan også blive konfirmeret der.

Hos mig kan du få lavet en konfirmationssang der er personlig og handler om konfirmanden. Jeg laver også konfirmationstaler og takkesang, hvis konfirmanden ønsker dette. Kontakt mig for at høre mere, om priser på takkesang / takketale.

En borgerlig konfirmation
I 1915 fik arbejderbevægelsen DUI indført en såkaldt borgerlig konfirmation for de unge der ikke ønskede at blive religiøst konfirmeret. Overgangen fra barn til ung fejres i dag ofte som en familiefest “nonfirmation” uden forudgående ceremoni. Jeg laver også “Nonfirmationssange” og “nonfirmationstaler” til de der måtte ønske dette.

En humanistisk konfirmation
Humanistisk konfirmation er et nyt alternativ til kirkens konfirmation eller “nonfirmation” i Danmark. Humanistisk Samfund arbejder på, at den Humanistiske Konfirmation skal være et alternativ til den kristne fremover.

Konfirmationsfest
En konfirmationsfest er en stor dag for mange og ikke mindst konfirmanden – det er den dag, den unge “træder ind i de voksnes rækker”. Også for forældrene er det en stor dag – dagen, hvor deres barn “bliver voksent”. En konfirmationsfest er derfor ikke en helt almindelig fest. Der er mange ting, der gør den til noget særligt.

Konfirmationssangen | Festsangen
I Danmark er der tradition for, at der vi ved festlige lejligheder som konfirmationer, bryllupper, fødselsdage mv. synger festsange direkte til eller om festens hovedperson.

festsangene er selvfølgelig personlige, og mange foretrækker at komme med en sang i stedet for at holde en tale.

Her hos Festens Sang kan du købe en sådan festsang, jeg har lige nu gode tilbud på netop konfirmationssange.

Hvad er en konfirmationssang?
Konfirmationssange / festsangen afpasses naturligvis efter situation og personlig relation. Der er fx nok forskel på den festsang, en mor eller far laver til sit konfirmerede barn, og den sang, den skægge onkel Otto laver til sin yndlingsniece. Med andre ord: man må forholde sig til, om festsangen skal være alvorlig, humoristisk, højtidelig – eller måske rumme lidt af hvert.

Nogle kan ryste en sang ud af ærmet uden videre, men langt fra alle. Derfor er der to måder du kan få skrevet din konfirmationssang. Jeg har beskrevet dem begge:

Køb konfirmationssangen
Nogle kan ryste en konfirmationssang ud af ærmet uden videre, men langt fra alle kan trylle ligesom jeg kan - her på Festenssang.dk. Derfor vælger mange at gå til en professionel sangskriver som jeg.

Du skal passe på: det er ikke alle sangskrivere, der er lige gode. Det er også meget forskelligt, hvordan sangene afregnes. Nogle tager samme betaling for sange af ca. samme længde, andre tager betaling pr. vers. Her hos mig, ved du på forhånd hvad sangen koster og jeg retter den gerne til, hvis der er steder der ikke helt er som forventet.

Du skal også regne med, at jo flere oplysninger om festens hovedperson, du kan give sangskriveren, og jo bedre du kan prioritere dem, jo større mulighed har han/hun for (selvfølgelig sammen med dig) at sortere i oplysningerne på en fornuftig måde, så det bliver det væsentlige, der kommer med.

- Som i alle andre forhold gælder det, at ikke for meget og ikke for lidt er det bedste. Og ingen gæst gider formodentlig synge en sang på flere sider.

Skriv konfirmationssangen selv
Vælger du selv at skrive din konfirmationssang eller en anden festsang, skal du selvfølgelig selv klare det hele.

Måske er du allerede en ørn til af skrive konfirmationssange, men hvis ikke, kommer her nogle gode råd:

1. Lav først en række stikord til oplysninger om festens hovedperson (konfirmanden). Vær kritisk, sorter og prøv at skelne mellem vigtigt og ikke så vigtigt. Sørg så vidt muligt for, at der er en rød tråd i sangen. Det kan fx være fra fødsel til konfirmation.

2. Vælg en melodi, som de fleste kan, og som ikke er for svær at synge (det vil den professionelle sangskriver også altid gøre, hvis du ikke har specielle ønsker). Hvis der er musik til festen, kan du tillade dig at bruge en lidt sværere melodi, da de fleste festmusikere kender de fleste melodier og kan “trække gæsterne med”.

Kilde til inspiration: konfirmationsportalen.dk